Barbering på den gode gammeldaws måde.

16 jan

Julen varer sgu ikke til Påske, den er slut – heldigvis, og min fødselsdag er i al ubemærkethed suset forbi som den plejer. Men det skal da ikke hold mig fra, at skrive om en af mine gaver.

Min dejlige kone og min svigermor har rottet sig sammen, og købt en af de ting jeg meget længe har gået og kigget på – et ordenligt barbersæt.

Efter mine år i Tyrkiet, er jeg blevet meget glad for den gammeldags vådbarberingsteknik, den med ragekniv, barberkost og barbersæde du ved. Det kan slet ikke beskrives, hvordan en ordentlig barbering føles på huden.
Det at barbere sig med ragekniv, er noget der tager mange år at lære, men der er et alternativ som er næsten lige så godt. Det hedder en Safety/Double Edge (DE) skraber. Det er den gammeldags barberskraber, som monteres med en barberblad.

De fleste der vådbarberer sig i dag, bruger en kasetteskraber a’la Gillette Marc 3 eller Fusion, men selv med 5 blade, bliver barberingen aldrig helt tæt. Heldigvis har DE skraberteknologien også udviklet sig siden selvsamme Gillette opfandt den i 1902. Så det er den slags skraber jeg ønskede mig.

Edwin Jagger Barberkost

Jeg har allerede en barberkost fra Matas. Den er i plastik med kunstige hår. Jeg har også længe brugt en barbersæbe fra Matas, som heller ikke er noget særligt, men stadigvæk er langt bedre end en spay barberskum. Når man taler om barberkoste, så bør de ellers være lavet med grævlinghår. Det er en af de få naturlige hårtyper (ud over menneskehår), som er i stand til at optage vand. Der findes tre kvalitets klassificeringer: Best, Super og Silver Tip. Best, skal være rene grævling hår, og kommer ofte fra mave. Super kommer ofte fra maven, og er længere og blødere end Best. Silver Tip er den højeste kvalitet. Her kommer hårene fra halsen og er endnu blødere end Super.

Og nu har jeg så fået et ægte Edwin Jagger barbersæt. Edwin Jagger er en forholdsvis ny producent (fra 1985), men de har allerede markeret sig som producent af noget af det bedste og mest eftertragtede udstyr på markedet. Alt udstyret er håndlavet og der er kun brugt de bedste materialer. Jeg har fået et sæt fra deres top linie, Bulbous. Det består af DE skraber, Silver Tip barberkost og et stativ. Alt er bestilt over nettet hos The English Shaving Company.

Edwin Jagger Skraber

Det første forsøg gik udemærket – indtil jeg skar mig to gang i læben under anden runde. Man skal godt nok være forsigtig! Men for filen da, hvor bliver slutresultatet bare så meget bedre end med en almindelig Gillette Marc 3! Det er hele “besværret” værd. Når jeg siger besvær, så mener jeg det ikke rigtigt – det tager bare lang tid at barbere sig på den her måde. Regn med ca 30 minutter.

Som en ekstra bonus kommer så de løbende omkostninger. Selvom, at jeg nu bruger en dyr glycerin baseret luksus barbersæbe, i stedet for en billig alkohol baseret, ligger besparelsen på mange hundrede kroner om året. Og det for mig, som ikke behøver at barbere mig mere end en gang om ugen. Hemligheden er naturligvis prisen på et barberblad (1-2 kr.) kontra en Gillette barber kasette (typisk 25 kr.).

Edwin Jagger Skraber

Som en lille sidebemærkning, så har Gillette i øvrigt lagt navn til en måde at introducere nye produkter på markedet på. Tidligere var strategien hos Gillette således, at man i månederne op til introduktionen af et nyt produkt langsomt gjorde det eksisterende produkt dårligere. Så når kunden prøvede det nye produkt, ville oplevelsen blive ekstra god.
Gillette er i øvrigt blevet dømt i USA, for at lave komplet urealistiske og totalt overdrevne reklamer. Derfor ser reklamerne på det amerikanske marked anderledes ud end de gør her i Europa.

En kommentar til “Barbering på den gode gammeldaws måde.”

  1. jck 25. marts 2011 hos 13:49 #

    Det tager såmænd ikke længere at barbere sig med en ragekniv :o) Har selv købt en Dovo Shavette og efter de samme begynder-uheld som dig, kører det (som regel)derud af –
    Det der tager lang tid, er at lære sig selv, at man ikke kan “jappe” igennem en barbering. Det tager den tid det tager og kan til tider være helt hypnotisk… Man er fuldt koncentreret i den tid (hvilket jo ikke er så sært når man står der og kører rundt med en helv..s skarp genstand i ansigtet)

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: