Kildekritik for satan!

27 okt
Jeg har altid haft et skævt forhold til de tv programmer som benytter sig af skjult kamera, f.eks, "Operation X".
DR og Jens Olav Jersild introducerede genren i 90’erne med "Rapporten", et progam der i sidste ende gik i totalt selvsving. Og nu skal vi trækkes med Tv2’s "Operation X".  Disse programmer lægger som regel godt fra land, med store afsløringer og godt gennem researched materiale. Men de har ofte svært ved at stoppe mens lejen er god.
"Rapporten" havde det store problem at den var programsat til at blive sendt hver 14. dag, så der skulle død og pine findes en historie. Det resulterede bla. i at de fik hængt en fuldstændigt uskyldig læge ud for åben skærm.
"Operation X" har senest indgået en uhellig alliance med Ekstra Bladet, som jo ikke ligefrem er kendt for at holde den journalistike etiske fane højt.
Nu er jeg ikke journalist, men jeg er ret sikker på at begrebet "kildekritik" bliver introduceret for nye elever i løbet af første undervisningstime på journalist højskolen. Så hvordan TV2, som jeg da for det meste betragter som et seriøst medie, kan totalt ignorere kilden til de skjulte optagelser.
Det værste er fanme at TV2 desperat forsøger at blåstemple deres arbejdsmetode ved at lade som om at de ikke kender til fakta i sagen – bla. påstår de at TV2 ikke har bestilt billedmaterialet på denne hjemmeside, http://www.journalisten.dk/tv-2-redaktor-minkavlere-optrapper-konflikten. Men senere på samme side kommer det frem at billedmaterialet er bestilt af Ekstra Bladet. Same difference butface!
 
Det værste er sgu at TV2 i øjeblikket kører en spam kampagne på TV2 News, hvor de prøver at blåstemple kilden (et fjols fra Anima – dyreværns organisationernes svar på Sinn Féin). De prøver ved gentagelsens magt, at få ham til at fremstå som en seriøs del af debatten, istedet for den yderligt gående aktivist som han er. Sjovt nok tager Anima, på deres egen hjemmeside, afstand fra ulovlige metoder – vi lader den lige stå et øjeblik!   

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

<span>%d</span> bloggers like this: