Jeg tror sgu jeg stemmer Nej.

1 jun
Nu er der kun en lille uge til at vi skal til stemmeurnerne igen. For mit vedkommende er det første gang i over 10 år, at jeg får lov til at give mit besyv med.
Nuvel, jeg stemte faktisk også til EU parlamentet sidste gang, men det foregik i Holland, hvor stemmen nok faldt lidt i blinde. Men jeg stemte naturligvis, jeg kunne aldrig drømme om at lade være – eller stemme blankt for den sags skyld, som Jelved luftede i weekenden, hun overvejede at gøre til ændringen i Tronfølgerloven: http://jp.dk/indland/indland_politik/article1709969.ece.
Den kære Marianne fik da også trukket følehornene tilbage igen, da hun opdagede, at en blank stemme svarer til en Nej stemme.
 
Men tilbage til min Nej stemme. Forleden startede Statsministeriet en reklame kampagne, der officielt går ud på at få folk til at stemme, men som enhver kan se i virkeligheden går ud på at få folk til at stemme Ja.

Kampagnen følges i dag op med reklamespots, 24/7, hvor de folk, der må guderne forbyde det, skulle mene noget andet end regeringen, får at vide hvor dumme og gammeldags de er.

Jeg har personligt, aldrig set en så ensidig kampagne fra officiel side. Og jeg er åbenbart ikke den eneste. Kristian Kock fra Københavns Universitet har tydeligvis læst mine tanker før han kom med disse udtalelser: http://jp.dk/indland/indland_politik/article1706110.ece
 
I øvrigt mener jeg det er håbløst ligegyldigt at stemme om ændringen lige nu. Der er velsagtens mindst et kvart århundrede til at det bliver aktuelt, så hvorfor ikke lade folk tage beslutningen der?
 
Jeg stemmer jo nok Ja, mest for husfredens skyld. Men jeg er da glad for, at konen dagligt har kunne se i avisen, hvordan en ordentlig kone opfører sig. Tungen ud 
 
Under alle omstændigheder rammer reklamekampagnen helt forkert hos mig – jeg får sådan en lyst til at stemme Nej.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: